Duurzaam ondernemen met Coffee on Wheels Breda, groenere toekomst met onze innovatieve aanpak

By COW Breda

Met het voorjaar in aantocht gaan we weer een leuk jaar tegemoet, waarin wij als Coffee on Wheels Breda ons blijven onderscheiden in kwaliteit, gastheerschap en hospitality. We hebben 2023 gebruikt om te werken aan de toekomst, waarvan de resultaten nu zichtbaar zijn. We kijken daarom uit naar een fijne samenwerking.

In een tijd waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in onze maatschappij, is het belangrijk voor bedrijven om zich bewust te worden van hun impact op het milieu en actief stappen te zetten richting een duurzamere toekomst. Binnen ons bedrijf hebben we deze stap gezet door middel van onze hybride Piaggio Ape50, waarmee we niet alleen onze mobiliteit vergroten, maar ook onze ecologische voetafdruk verkleinen.

hybrid_tuktuk_piaggio_breda_barista_Danny-van-der-Kruijssen.jpg
tuktuk_ape_piaggio_bartista_roosendaal_breda_Danny van der Kruijssen

Samenwerking met een lokale brander

Sinds januari 2024 is Coffee on Wheels Breda blij met de samenwerking met Cook&Boon, een partner dat net als wij duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De opvallendste aspecten zijn, dat ze werken we met volledig duurzaam opgewekte energie doordat er op de hoge daken bijna 1.000 m2 zonnepanelen liggen. Daarnaast maken ze slim gebruik van de vrijgekomen warmte van de koffiebrander van Cook&Boon. Deze warmte wordt niet verspild, maar op een innovatieve manier ingezet: de koffiebrander wordt er weer mee voorverwarmd. Op deze manier benutten we een natuurlijke hulpbron efficiënt en verminderen hun de energiekosten, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een schonere omgeving.

pand cook_boon_breda_barista_workshop_coffee-on-wheels_Danny van der Kruijssen

We hebben Italië naar Nederland gehaald

Naast onze inzet voor duurzaamheid streven we er ook naar om een stukje Italiaanse charme naar Nederland te brengen. Dit doen we onder andere door onze ambachtelijke heerlijke Croissants, of Cornetti zoals ze in Italië genoemd worden, te vullen met verschillende verrukkelijke vullingen. Hiermee brengen we een vleugje mediterrane smaak naar de straten van Nederland samen met onze Italiaanse tuktuk’s. Onze klanten kunnen genieten van een authentieke beleving, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld.

Croissants-Smaken-Cream-vulling_lekkernij_barista_gebak_koffie_Danny van der Kruijssen
Croissants-Crema-statafel-ontbijt-koffie op locatie_tuktuk_Danny van der Kruijssen

Bekers volgens de regelwetgeving

In een tijd waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in onze maatschappij, zijn we ons bewust van de noodzaak om onze impact op het milieu te verminderen. Met de nieuwe regelgeving rond het gebruik van bekers, streven we ernaar om jou als klant bewust te maken van de keuzes en op die manier kunnen we met elkaar bijdragen aan een schonere planeet.

Bij ons kunt u kiezen uit vier verschillende beker-opties. Natuurlijk bieden we de traditionele To-Go beker aan voor doorstroom-locaties, maar de mogelijkheid: “Bring Your Own Cup” bieden we ook aan, wat sterk wordt aangemoedigd om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden.

bekers-herbruikbaar-kunstof-sup-ban_tuktuk_barista_bergen-op-zoom_koffie_Danny-van-der-Kruijssen
bekers-to-go-hartjes-bruiloft_barista_tuktuk_koffie_catering_Danny-van-der-Kruijssen

Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor het gebruik van duurzame herbruikbare bekers. Deze bekers zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar liggen ook lekker in de hand en zorgen voor een plezierige drinkervaring.

U kunt ook kiezen voor een innovatieve optie: de ‘eetbare’ beker. Deze beker is niet alleen volledig “koffie”-dicht, maar ook heerlijk om na gebruik op te peuzelen. Zo combineren we duurzaamheid met een verrukkelijke ervaring.

Met deze verschillende beker keuzes geven we onze klanten de kans om bij te dragen aan een groenere wereld, terwijl ze genieten van hun favoriete koffiedrankjes. Samen streven we naar een toekomst waarin duurzaamheid de norm is en waarin we allemaal ons steentje bijdragen aan een schonere en leefbaardere planeet op bijvoorbeeld “de dag van…..”

Ons wagenpark

Ons streven naar duurzaamheid blijkt ook uit ons diverse wagenpark. Naast onze cappuccino-kleurige TukTuk hebben we geïnvesteerd in een Hybride TukTuk waarmee we MVO kunnen ondernemen. Daarnaast hebben we een koffie bakfiets en maar liefst twee zwart-witte espressobars, een grote espresso bar. 

bar_espresso_kantoor_kleine-lift_catering_barista_Danny-van-der-Kruijssen
bar-espresso-groot-koffie op kantoor_barista_koffiecatering_Danny van der Kruijssen
Bar_Espresso-lancering_kantoor_barista_koffie_Danny-van-der-Kruijssen

Met deze ruime keuze aan koffietruck’s en koffiebars kunnen we onze koffie catering volledig afstemmen op de wensen van onze klanten, waarbij we altijd streven naar duurzame oplossingen en al onze apparatuur is NEN3140 gecertificeerd.

Toekomstvisie 2024

Coffee on Wheels is ervan overtuigd dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans biedt om te innoveren en te groeien. Door te investeren in duurzame oplossingen zoals onze hybride Piaggio Ape50 en door samen te werken met gelijkgestemde partners zoals Cook&Boon, streven we naar een toekomst waarin ondernemen hand in hand gaat met respect voor de planeet. 

piaggio_buiten_tuktuk_koffietruck_koffie_barista_Danny van der Kruijssen
ape50_brabantse-delta_zelfvoorzienend_zonder-stroom_tuktuk_koffie-op-locatie_Danny-van-der-Kruijssen

Met elke kop koffie die we bereiden, de gevulde croissant die we serveren en elke kilometer die we rijden, zetten we een stap in de richting van een groenere en leefbaardere wereld voor toekomstige generaties. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je overleggen welke ideeën er mogelijk zijn? We denken graag met je mee. Het team van Coffee on Wheels Breda kijken uit naar een fijne samenwerking in 2024 en tot in de verre toekomst.

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024

By COW Rotterdam

Een nieuw jaar is aangebroken en daarom vertellen we je graag wat we in 2023 allemaal gedaan hebben én wat 2024 voor ons in petto heeft. Zo weet je meteen wat Coffee on Wheels – ook dit jaar – voor je kan betekenen.

Dag van de Zorg

Het afgelopen jaar hebben we ontzettend veel dingen gedaan, en het verzorgen van koffie in ziekenhuizen en verpleeghuizen was er daar één van. Voor het personeel welteverstaan, want op de Dag van de Zorg – soms zelfs Week van de Zorg – staan zij en hun harde werk in het zonnetje. ‘Maar elk ziekenhuis heeft toch koffie?’, denk je misschien. Dat klopt, maar het is bijzonder om te zien wat het doet om onze koffie als cadeau aan te bieden met de aandacht die de medewerkers verdienen.

Eerste werkdag

Een eerste werkdag is altijd spannend, en dat is juist waarom sommige werkgevers ervoor kiezen om die dag te verrijken met onze koffie. Het is mooi om te zien wat er op zo’n dag gebeurt: nieuwe werknemers staan ietwat onwennig bij de receptie te wachten, terwijl het bestaande personeel – dat weet dat er op deze dag goede koffie te halen valt – beneden komt. Er vindt spontaan een samensmelting plaats van oude en nieuwe werknemers, en dat op een manier die veel informeler en laagdrempeliger is dan het gebruikelijke voorstelrondje.

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024
Koffiefiets Gem Rotterdam

Open dagen

Wij staan ook regelmatig op open dagen van scholen. Nieuwe leerlingen komen net van de basisschool af en gaan naar het middelbaar onderwijs. Ze zijn nog superjong, en waar de één zich stoer gedraagt, schuilt de ander nog achter vader of moeder. Wij benaderen niet de ouders, maar juist de leerlingen door ze voorrang te geven en ze aan te spreken. We bieden niet alleen koffie aan, maar ook thee en warme chocolademelk.

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024
Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024

Promotietours

Ook werken wij mee aan promotietours, zowel in Nederland als België, waarbij bedrijven nieuwe medewerkers werven. Hiervoor gebruiken we naast onze Piaggio een Airstream-caravan (met aanpasbare branding) waarbij we op locaties staan waar de doelgroep van het bedrijf komt. Soms is dat niet één locatie, maar rijden we van plek naar plek. Goed om te weten is dat we hierbij niet alleen de koffie uitdelen; we helpen het bedrijf ook met de manier waarop ze mensen kunnen benaderen.

Infra Bel

To go-bekers

Ook een belangrijke ontwikkeling in 2023 – waar we ook in 2024 mee verdergaan – was die op het vlak van duurzaamheid. We deden kick-offs bij bedrijven om de omslag van wegwerp- naar herbruikbare bekers te introduceren en spelen ook meteen een rol in de uitleg van deze verandering.

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024

Ambachtelijk Italiaans ijs

Sinds afgelopen zomer verzorgen wij ook ijskoffie en staan we regelmatig met ambachtelijk Italiaans ijs bij kleinere klanten – bijvoorbeeld een bruiloft of de opening van iets waar ook kinderen bij betrokken zijn. Hiervoor werken wij samen met Granucci, tevens een familiebedrijf dat – net als wij – familiewaarden nastreeft.

IJskoffie gevarieerd

Onze eigen koffie

Nog een hoogtepunt van afgelopen jaar? Dat was het ontwikkelen van onze eigen koffie in samenwerking met Bas van der Stoep (Stadsbranderij Dordrecht). Sindsdien staan we altijd met onze Mergozzo koffiebonen op locatie – een boon met een smaak die we zelf gekozen hebben en die nét een tikkeltje anders is dan iedereen gewend is.

Koffie Mergozzo 4

Plannen 2024

Ook voor het nieuwe jaar hebben we weer volop mooie plannen in ’t verschiet. Allereerst gaan we werken met een zogenoemde HY coffee wagen. Oftewel: een grotere, overdekte trailer die we voor grote events kunnen inzetten. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om ons koffiegerelateerde lekkernijen, zoals croissants en broodjes, aan te laten bieden. Bovendien is deze wagen helemaal te stylen met jouw logo.

HY 3 nov 2023 Klein

Daarnaast halen we het Italiaanse ontbijt naar Nederland; we gaan werken met een croissantvuller. Italianen ontbijten vaak met een espresso of cappuccino, vergezeld door een zoete lekkernij zoals een (gevulde) croissant – en deze verzorgen wij ook. Sterker nog: we vullen de croissants ter plekke en de keuze uit vullingen is reuze: van nutella tot pistache en van crème tot bosvruchten.

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024
Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024

Voor Dolci Siciliani, ons bedrijf waarmee we Italiaanse koekjes als cannoli en biscotti verzorgen, komt er een mooie samenwerking aan. In 2024 ontwikkelen we samen met Monin voor elke cannoli-smaak een speciale koffie of thee. En dat niet alleen, we bieden sinds kort ook Italiaanse roomboterkoekjes aan van La Fugascina. Kortom: genoeg lekkers om te proeven in het nieuwe jaar.

Biscotti op schaal
dolci siciliani product-6
Fugascina met monin
COW Familie

Familiebedrijf

Dit alles doen wij als familiebedrijf, met duurzame en biologische producten en met de juiste, mooie apparatuur. Coffee on Wheels bestaat al lang niet meer alleen uit Ton en Lars, want Alex en Jill draaien volle bak mee – en Monique is altijd onze ondersteunende kracht. Je kunt ervan uitgaan dat ook de extra barista’s die wij inzetten bij onze familiewaarden passen. Wij vinden: een kop koffie zetten kan iedereen leren, maar dat iedereen zich thuis voelt bij jou en de koffie, dát zit in je.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of overleggen over je ideeën? Graag denken we met je mee. We kijken uit naar een fijne samenwerking in 2024!

Team Coffee on Wheels Rotterdam

Geen wegwerp-koffiebekers? Geen probleem: zo pakt Coffee on Wheels Rotterdam het aan

Geen wegwerp-koffiebekers? Geen probleem: zo pakt Coffee on Wheels Rotterdam het aan

By COW Rotterdam

Een coffee to go wordt voortaan een beetje anders. Althans: aan onze verse koffie verandert niets, aan de beker wel. Per 1 juli mogen we namelijk geen bekers meer gebruiken waar plastic in zit, zelfs niet als dat maar een héél klein percentage is. Hoe gaat Coffee on Wheels daarmee om? 

Per 1 juli heb je als bedrijf in de horeca een aantal mogelijkheden: je gebruikt herbruikbare bekers of bakjes (die mensen bijvoorbeeld zelf meenemen of later weer inleveren) of je gebruikt wel nog een verpakking met plastic, maar rekent daar een extra bijdrage voor.

Staatssecretaris Heijnen laat haar eigen beker met koffie vullen door Ton.

‘Maak er een duurzaamheidsdag van’

Ton van Acquooy van Coffee on Wheels Rotterdam vertelt hoe hij de afgelopen weken al meerdere kick-offs heeft gedaan om deze verandering te introduceren bij bedrijven. “Ik zou zeggen: maak er een speciaal moment van. Hoe mooi is het om zo’n kick-off te doen met een barista? Maak er een duurzaamheidsdag van.” Want van standaard wegwerpbekers naar herbruikbare gaan is best een omslag, dus waarom zou je er niet meteen een mooi moment van maken?

Een van die kick-offs was op 21 juni bij de Hofvijver in Den Haag. Daar was staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat aanwezig om de Supporter van Schoon-campagne af te trappen. Iedereen die een eigen beker meenam kon gratis koffie halen bij Ton – zo ook de staatssecretaris. Een mooi initiatief!

Ton: “Je merkt dat iedereen hier nog een beetje z’n weg in moet vinden. Met elkaar gaan we de komende maanden ontdekken hoe we dit gaan invullen.”

Staatssecretaris Heijnen

Een halve liter koffie

Allerlei verschillende bekers

Ton vertelt dat hij al bij meerdere bedrijven heeft gestaan waar iedereen zijn of haar eigen beker meenam voor de koffie. Zo komt er een scala aan mokken en glazen voorbij – een leuk gezicht – die na de lekkere espresso, cappuccino, flat white, latte macchiato of thee niet worden weggegooid, maar de vaatwasser in gaan. “Ontzettend leuk om zo’n dag te organiseren met een barista. Wij komen met een elektrische Piaggio en gebruiken onder meer CO2-neutrale melk om die duurzame trant voort te zetten.”

Bovenstaande gaat over de koffie die bij bedrijven binnen geschonken wordt. Staan we buiten met een Piaggio en zijn eigen mokken niet mogelijk, dan moeten we per 1 juli een extra bijdrage vragen.

Wat Ton van Acquooy zelf van de nieuwe regels vindt? “Ik snap het volkomen. Als je ziet hoeveel bekers we per jaar weggooien… Dat is zonde. Mooi ook dat de industrie hier een oplossing voor gaat verzinnen. Uiteindelijk komt er een composteerbare beker die herbruikbaar gaat worden, maar daar moeten we nog even op wachten.”

Gioia Di Vivere

Gioia Di Vivere

By COW Rotterdam

Uit het leven van een barista:

Gioia Di Vivere                                  

Over een oplossing voor een veel voorkomend probleem bij mensen die in de horeca werken en een unieke samenwerking ‘The Italian Way’… Maar dan heel erg Nederlands!

Het is algemeen bekend dat in Italië zowel de mannen als de vrouwen er graag extra verzorgd uitzien. Waar de meeste Nederlanders graag ‘goed verzorgd’ voor de dag komen (Gedoucht, gepoederd en gekapt in frisse, maar comfortabele kleding), gaat de gemiddelde Italiaan of Italiaanse nét een stapje verder. Gepoetste schoenen, matching riem, tas, juwelen en haaraccessoires en voor iedere afspraak een andere, passende zonnebril… Opstaan is voor een Italiaan al bijzonder genoeg om er top uit te zien. Comfort is mooi meegenomen, maar geen noodzakelijk kwaad, als je je maar comfortabel voelt in je uitstraling. Geen kind wordt even snel naar school gebracht op crocs of in een duster.

Deze barista zou natuurlijk geen échte barista zijn, als hij ook niet een beetje van die Italiaanse ‘Gioia di vivere’ zou hebben!

Als Barista ben je vaak het visitekaartje bij iemand op een speciale dag. Ik vind het fijn om er goed uit te zien, maar op die dagen is het extra belangrijk, net een beetje meer te geven. ‘Vestito a festa’

Geniale oplossing voor hardwerkende voeten.

Chic én comfortabel… als dat toch eens kon.

 Ik ben natuurlijk niet de enige die dit probleem kent. Ik hoor het ook van mijn familie, wanneer ze op een locatie hebben gestaan, maar ik zie het ook om mij heen. Horecatijgers lopen er ook vaak goed verzorgd bij, maar de schoenen zijn niet meer dan netjes of degelijk. En terecht natuurlijk. Ook al wil je anders, je voeten zijn toch je trouwe onderdanen. Liever degelijke en comfortabele schoenen, dan vermoeide of zelfs pijnlijke voeten. Iedereen die dat wel eens heeft ervaren, weet dat glimlachen met pijnlijke voeten echt een opgave is, al wil je nog zo graag. Desalniettemin zijn er situaties en locaties die gewoon nét iets meer vragen…

Zo komt mijn familie al jaren bij een andere fantastisch familiebedrijf. Schoenenwinkel J van Mourik in Alblasserdam Een begrip voor de liefhebbers van mooie schoenen die ook net even een statement aan je outfit kunnen geven.

Tijdens een speciale dag voor zijn klanten vroeg Niels van Mourik ons om zijn gasten op onze bijzondere manier van mooie en lekkere koffie te voorzien. Natuurlijk ga ik juist naar zo’n locatie ‘vestito a festa’ (op mijn paasbest). Dat hoort nou eenmaal bij mijn werk én bij mij als persoon. Maar, eerlijk is eerlijk, de mooiste en chicste schoenen zijn, al zijn ze speciaal op maat gemaakt, over het algemeen ook de schoenen waarin je voeten na een aantal uren, geen voet meer willen verzetten.

Tijdens de speciale dag voor gasten van van Mourik in Alblasserdam

 Helaas mist de meer comfortabele, casual voetenvriend vaak weer nét dat tikje chic. Laat nou net Niels daar een oplossing voor gevonden hebben! Hij liet mij zien dat hij zich al enige tijd aan het specialiseren is in het beschilderen van schoenen en lederwaren. Het blanke leer als schilderdoek. Kon je voorheen bepaalde modellen bestellen in je favoriete kleur, kun je nu elke schoen zien als jouw canvas en deze zo  personaliseren dat je niet alleen een goed passend paar hebt, maar ook een unieke set! Enthousiast gemaakt voor dit idee, aangemoedigd door mijn voeten, ontwierpen Niels en ik een schoen waar de voeten van deze barista ook na uren werken nog heel blij van worden, met het elan waar zelfs een Italiaan voor zijn bed uit zou komen.

Zo komt het dat de baristi van Coffee on Wheels Rotterdam tegenwoordig op heuse Dolci-Siciliani (Coffee on Wheels?) schoenen lopen… met bijpassende riem natuurlijk.

Het team van Coffee on Wheels Rotterdam, mijn Familie. Met Niels en Neil van van Mourik. Van links naar rechts:

Ton & Monique, Niels, Neil, Lars, Jill en Alex.

Coffee on Wheels Den Haag

Coffee on Wheels zoekt nieuwe professionele Barista’s

By Algemeen

Ondanks de afgelopen periode waarin vrijwel geen events plaatsvonden hebben we ons als Coffee on Wheels toch staande gehouden. Sterker nog, we hebben sinds kort vier nieuwe franchise ondernemers mogen verwelkomen, Coffee on Wheels Enschede, Coffee on Wheels HeerenveenCoffee on Wheels Amersfoort en Coffee on Wheels Roermond waarmee we ons netwerk hebben versterkt.

Met het oog op 2023 willen we verder uitbreiden. Dit biedt kansen voor de enthousiaste koffieliefhebbers die graag willen ondernemen. We zijn op zoek naar professionele barista’s die onderdeel uit willen maken van onze franchiseorganisatie. Hiervoor liggen kansen in het Noorden (regio Groningen of Assen), EindhovenAntwerpen en Gent/Brugge.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken professionele Barista’s die graag als zelfstandig ondernemer aan de slag willen gaan met de voordelen van een franchiseformule. Barista’s die een enorme passie hebben voor koffie maar ook het gastheerschap op het lijf geschreven is.

Een ondernemer die full- of parttime aan de slag wil gaan en met een mobiele espressobar prachtige persoonlijke koffiemomenten wil verzorgen op zowel zakelijke– als particuliere evenementen in het Noorden (regio Groningen of Assen), EindhovenAntwerpen en Gent/Brugge.

Barista Rotterdam

Voordelen om je aan te sluiten bij Coffee on Wheels

 Coffee on Wheels is een netwerk van enthousiaste en gepassioneerde franchiseondernemers met een landelijke dekking. Het aansluiten bij Coffee on Wheels bied je dan ook een groot aantal voordelen.

 • Bekendheid en het succes van Coffee on Wheels, je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden
 • Je maakt deel uit van professioneel netwerk, daar kan je mee voor de dag komen
 • Profiteren van de professionele marketing (goede gezamenlijk vindbaarheid en slimme gecombineerde Google adds budgetten)
 • Schaalbaarheid en flexibiliteit door de samenwerking met je andere collega Barista’s
 • Contact en kennisuitwisseling binnen Coffee on Wheels
 • Kostenvoordeel doordat aantal zaken centraal geregeld worden
 • Uniforme uitstraling zorgt voor een scherpere profilering in de markt

Interesse?

Ben jij zo’n gepassioneerde Barista, zet de eerste stap en ga werken waar je hart ligt. Of ken je iemand die perfect in het plaatje past? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@casabarista.nl. Wij nodig je dan graag uit voor een fijne vers bereide koffie bij ons op kantoor om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je de blogs, nieuw en tips van Coffee on Wheels niet missen, volg ons dan op instagram of facebook.

4 piaggio's

Coffee on Wheels vanaf nu een zelfstandig onderneming

By Algemeen, COW Amsterdam, CoW Arnhem, COW Breda, COW Den Bosch, COW Haarlem, COW Heerenveen, COW Rotterdam, COW Utrecht

Vanaf 1 mei is Coffee on Wheels een zelfstandige onderneming van Casabarista. Reden voor deze nieuwe stap is de ontwikkeling van beide ondernemingen. Casabarista is inmiddels dé koffie speciaalzaak voor de ‘thuis Barista’ en Coffee on Wheels heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers op gebied van koffiecatering voor de zakelijke markt. Tien jaar geleden begonnen als parttime Barista en op dit moment is Coffee on Wheels een landelijke speler met 9 succesvolle ondernemers in verschillende regio’s.

Beide ondernemingen vragen op dit moment andere kennis en vaardigheden. Tijd om op eigen benen te staan en verder te gaan als zelfstandige onderneming.

Sterker nog, we willen uitbreiden. Voor een aantal regio’s zijn we op zoek naar nieuwe professionele Barista’s die het team van Coffee on Wheels komen versterken. Maar wat houdt onze formule in, wat kunnen we de nieuwe ondernemers bieden en wat zijn de ervaringen van onze nieuwste Barista’s.

4 piaggio's

Formule Coffee on Wheels

Coffee on Wheels is dé koffiecateraar die zorgt voor persoonlijke koffiemomenten voor de zakelijke markt. De Barista’s zorgen met hun mobiele koffiebars en gastheerschap voor de ultieme koffiebeleving tijdens evenementen, promoties en andere zakelijke bijeenkomsten op iedere gewenste locatie. De focus ligt op het hogere segment. Pure kwaliteit en vers bereid door professionele barista’s.

De deelnemende zelfstandige ondernemers zijn Barista’s die zich hebben aangesloten bij Coffee on Wheels en verantwoordelijk zijn voor een bepaalde regio. Daarbij biedt deze landelijke formule ook het voordeel dat je buiten de opdrachten in je eigen regio deel kunt nemen aan de grotere opdrachten waarbij verschillende koffiepunten op één of meerdere locaties nodig zijn.

Inmiddels hebben we gezamenlijk meer dan 15 Koffiepiaggio’s, een unieke Fiat, meerdere koffiebars in verschillende stijlen en koffiebakfietsen waar we enorm trots op zijn.

Om te kunnen voldoen aan de vraag naar onze koffiecatering die blijft toenemen, is het tijd om ons team van Barista’s uit te breiden.

Word jij onze nieuwe professionele Barista?

We zijn op zoek naar professionele Barista’s met een enorme passie voor koffie en waar hospitality en gastvrijheid in het bloed zit. We zijn op zoek naar ondernemers voor de regio’s Friesland, Groningen, Eindhoven en Limburg.

Het aansluiten bij Coffee on Wheels bied je een groot aantal voordelen:

 • Bekendheid en succes van Coffee on Wheels, je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden
 • Je gaat deel uitmaken van een sterk netwerk in Nederland
 • Lage kostenstructuur doordat aantal zaken centraal geregeld worden
 • Je profiteert van de professionele marketing, goede gezamenlijke vindbaarheid en website
 • Je hebt je eigen regio en bent hier verantwoordelijk voor
 • Maandelijks advertentiebudget
 • De ervaring met het lanceren van nieuwe ondernemers
 • Schaalbaarheid en flexibiliteit door samenwerking met andere collega’s
 • Kennisuitwisseling binnen het team van Coffee on Wheels

Ervaringen van onze nieuwste Barista’s

Afgelopen jaar zijn er twee nieuwe Barista’s toegevoegd aan het team van Coffee on Wheels. Geweldig hoe ze allebei ondanks de uitdagende twee jaar die we hebben gehad, nu al zo’n succes hebben in hun regio.

Danny in de regio Breda en Marcel in de regio Arnhem.

Barista Danny “ Na 4 jaar als zelfstandige Barista te hebben gewerkt, kreeg ik de kans om me aan te sluiten bij een landelijk dekkend netwerk, wat ik met 2 handen heb aangegrepen. De ondersteuning van mijn collega’s en de samenwerking die we onderling hebben ervaar ik als zeer prettig en ben enorm blij dat ik gestart ben met Coffee on Wheels Breda”

 

Barista Marcel “Met de toetreding tot Coffee on Wheels kreeg ik, in rayon Arnhem, een vliegende start. Als bevlogen verbinder werk ik graag zelfstandig en kan toch op ieder moment een beroep doen op gemotiveerde collega ondernemers – de kracht van ons netwerk!

Interesse?

Ben jij ook zo’n gepassioneerde Barista? Of ken je iemand die perfect past bij Coffee on Wheels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@coffeeonwheels.nl. Wij nodigen je graag uit bij ons op kantoor om de mogelijkheden te bespreken.

koffiecatering Den Haag

1 april bestaat Coffee on Wheels Den Haag 10 jaar!

By COW Den Haag

Het is bijna zover, 1 april bestaat Coffee on Wheels Den Haag 10 jaar! Een mijlpaal die we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. De afgelopen 10 jaar hebben we geweldige koffiemomenten beleefd, maar hoe is het eigenlijk begonnen..

Een onervaren broekie..

Toen 10 jaar geleden de mogelijkheid zich voordeed om een vaste werkgever in te ruilen voor mijn grote passie ‘koffie’ heb ik die kans direct gegrepen.

Die passie voor koffie was er trouwens niet altijd. Voor mij was koffie vroeger niet meer dan een padje kansloos in een niet nader te noemen apparaat stoppen. Met dank aan mijn schoonvader, die mij 20 jaar geleden liet kennismaken met ‘echte’ koffie door ons een espressoapparaat te geven, is de liefde voor koffie ontstaan.

10 jaar COW Den Haag

Na verschillende Barista opleidingen te hebben gevolgd deed de kans zich dus 10 jaar geleden voor om te starten met Coffee on Wheels Den Haag.

Ik zie me nog staan als jong broekie tijdens m’n eerste opdracht voor de ‘We’ in de Kalverstraat samen met collega Adinda waarvoor het ook haar eerste opdracht was. Je kunt een rustigere plek bedenken voor de eerste opdracht dan direct in zo ongeveer de drukste straat van Nederland.

Met een combinatie van zenuwen en zeker zin en vertrouwen schudden we elkaar de hand, wenste vooral onszelf geluk en zijn toen  in het diepe gesprongen. En niet zonder succes!

10 jaar later

Barista Den Haag

Tien jaar later mag ik nog steeds mensen een geluksmoment bezorgen met heerlijke ambachtelijke koffie. Nu als professioneel Barista en met alle ervaring die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan in de koffie maar ook in het ondernemerschap.

Inmiddels hebben we meerdere koffiepiaggio’s en barren, zijn we duurzaam en biologische gaan werken, werken we met een team van bevlogen Barista’s, hebben we een e-piaggio en sinds kort zelfs een mobiele bierpiaggio.

Ik ben enorm trots op wat we de afgelopen 10 jaar met Coffee on Wheels Den Haag hebben bereikt! 

Er komen nog zoveel geluksmomenten aan

 De afgelopen twee jaar waren natuurlijk een flinke uitdaging, maar inmiddels ziet de eventwereld er weer positief uit en kunnen we onze zakelijke en particuliere klanten weer volop laten genieten van onze koffiebeleving.

Want ook na 10 jaar geldt voor ons nog steeds: “ Als we jouw klanten een geluksmomentje kunnen bezorgen met onze koffiebeleving, dan is onze missie geslaagd”

Interesse?

Wil je ook gebruik maken van onze koffiecatering? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag! Onze blogs, nieuws, tips en komende WIN-ACTIE niet missen, volg onze dan op LinkedIn en/of instagram.

Koffie zakelijk event

Hoe heeft COW Rotterdam zich aangepast aan deze tijd en welke mogelijkheden zien ze juist nu?

By COW Rotterdam No Comments

We hoeven jullie niet te vertellen dat de eventwereld er na maart ineens heel anders uitzag. Alle events werden vrijwel in één keer geannuleerd, zo ook de meeste opdrachten van Coffee on Wheels Rotterdam. Hoe ga je dan verder? Ton, eigenaar van COW Rotterdam ziet toch mogelijkheden. Ook en misschien wel juist in deze tijd. Over hoe hij dat ziet en hoe hij de afgelopen maanden heeft ervaren hebben we hem een aantal vragen gesteld.

Koffie opening

Hoe heb je de afgelopen maanden beleefd?

Ik zou zeggen pak even een bak koffie, want er is zoveel gebeurd. 2020 zag er voor ons uit als een topjaar, tot maart. Binnen één week vielen bijna al onze opdrachten voor de rest van het jaar weg. Natuurlijk een enorme schok die we echt wel even moesten verwerken. Wat nu? Dan blijkt toch dat je weerbaarder bent dan je misschien wel zelf denkt en dat je weer snel in mogelijkheden gaat denken. Wat kan wel en geen energie steken in zaken die niet kunnen of waar je toch geen invloed op hebt. Natuurlijk rekening houdend dat het op dit moment iedere dag weer anders kan zijn.

Zo hebben we de afgelopen maanden niet stilgezeten en hebben we ons bezig gehouden met:

 • Uitwerken van concept hoe je veilig op 1,5 meter kunt genieten van een bak koffie
 • ‘Coffee to Go’ acties in Ridderkerk
 • Leveren van thuiswerkpakketten en relatiegeschenken met onze heerlijke Biscotti’s en Cannoli van Dolci Siciliani
 • Dagelijks verzorgen van koffie bij Pop Up bar Palmboompjes op de Boompjes in Rotterdam, waar je ons nu trouwens nog steeds kan vinden. Hoe we hier terecht zijn gekomen is trouwens ook weer een verhaal op zich
 • Volgen van trainingen om jullie nog beter te kunnen adviseren
 • Contact blijven houden met ons netwerk om te horen welke behoeftes er zijn
 • Kleinschalige koffiecatering vooral buiten of in grote ruimtes zoals een magazijn

Koffie Open Huis

Heeft het je ook positieve dingen gebracht?

Zeker! Doordat alles wegvalt heb je ook de tijd om even wat afstand te nemen en goed te kijken naar je bedrijf. Omdat je vertrouwde manier van werken niet meer mogelijk is ga je breder kijken en dat levert mooie nieuwe inzichten op. Ik denk dat we door de afgelopen maanden als bedrijf alleen maar completer en flexibeler zijn geworden.

Nog meer gericht op beleving en totaalconcepten waardoor we goed kunnen aansluiten op de veranderende vraag vanuit de markt. Deze tijd biedt zeker niet alleen negatieve dingen, het biedt juist ook veel kansen en mogelijkheden.

Welke mogelijkheden voor koffiecatering zie je voor de komende tijd?

Koffie zakelijk event

Koffie zorgt voor verbinding, iets waar juist nu zoveel behoefte aan is. Elkaar live zien, spreken, ontmoeten, dat is waar bedrijven, medewerkers en klanten naar op zoek zijn. Kleinschalig en veilig op 1,5 meter. Juist hierin kunnen wij zoveel betekenen.

Als basis natuurlijk de mobiele espressobar met heerlijk verse ambachtelijke koffie maar daar omheen is zoveel meer mogelijk. Natuurlijk begrijpt iedereen dat de logistiek en de uren hetzelfde blijven, of het nu gaat om een groep van 25 personen of om een groep van 200. Maar door het op een andere manier in te steken blijft het voor beide partijen rendabel en het allerbelangrijkste, er wordt weer gewerkt aan de binding met klanten en medewerkers.

Zo zijn we in staat, samen met de juiste partners, verrassende kleinschalig koffie events neer te zetten die perfect passen in deze tijd en bij de behoefte van onze klanten.

Waar moeten we dan denken?

Zoals ik zei vormt de mobiele espressobar altijd de basis, maar om je relaties of medewerkers extra te verrassen zijn verschillende aanvullende opties mogelijk.

Dan moet je bijvoorbeeld denken aan:

 • Ontbijtservice Koffie of thee met en heerlijk vers croissantje
 • Koffiebreak Koffie of thee met iets lekkers
 • Lunch Heerlijke verse broodjes met koffie, thee en smoothies
 • Middagdip Even naar buiten voor een verse smoothie, heerlijke muntthee of een warme chocolademelk of chai
 • Avondafsluiter Koffie met een heerlijk likeurtje of een ‘take away’ koffie voor medewerkers of klanten die nog en stuk moeten rijden

Smoothie Piaggio

Misschien heb je het wel gelezen in een van onze eerdere blogs, wij kunnen deze koffiemomenten op iedere locatie verzorgen. Een stroompunt hebben we niet nodig. Dit betekent dat het veilig buiten kan op een parkeerplaats, op de stoep voor kantoor, in de tuin van het bedrijf of voor de winkel.

Natuurlijk zijn we ook voorbereid op de winterse maanden die eraan komen. De dekentjes, vuurkorven en heathers staan al klaar.  Op naar mooie kleinschalige koffiemomenten!

Interesse?

Wil je ook gebruik maken van de koffiecatering, maar weet je nog niet precies hoe? Neem dan  vrijblijvend contact op met Barista Ton ,hij helpt je graag!

Wil je de blogs, nieuws en tips van Casabarista Coffee on Wheels Rotterdam niet missen, volg ze dan op facebook LinkedIn Twitter of  Instagram.

kerstlunch drive-thru

Drive-Thru Experience

By Algemeen

De feestdagen komen eraan! Een periode waarin we graag bij elkaar komen, elkaar willen zien en spreken. Niet alleen privé maar ook zakelijk. We hebben inmiddels van eerdere ‘lockdown’ situaties geleerd dat dat prima kan met een drive-thru Experience. Concepten waarmee we voldoen aan de RIVM richtlijnen en die ook nog uniek zijn en zorgen voor de verbinding.

Natuurlijk zorgen wij als Coffee on Wheels tijdens deze drive-thru experiences voor de heerlijke koffie, thee of warme chocolademelk.

Sint drive-Thru 

Tips voor een Drive-Thru’s

Het doel van een drive-thru is om je gasten of klanten in het zonnetje te zetten en een beleving te geven. Dit kan van eenvoudig tot heel uitgebreid. Zo kun je al een waardevol moment creëren met een kerstkoffie drive-thru. Medewerkers of klanten krijgen een heerlijke koffie of warme chocolademelk in hun eigen auto van een professionele Barista. Kerstmuziek uit de speakers en een kerstman die op een ludieke manier een geschenk in de achterbak van de auto legt. Anders dan normaal, maar wel net zo leuk!

Natuurlijk kun je er ook een groter event van maken met entertainment, live muziek, dansers, foodconcept en verschillend aangeklede ruimtes waar je met de auto doorheen rijdt. Maar wat voor een drive-thru het ook is, bij ieder type past heerlijke koffie, thee of warme chocolademelk.

kerstlunch drive-thru

Paar voorbeelden van een Drive-Thru experience die perfect passen bij deze tijd van het jaar:

 • Winter Wonderland Drive-Thru
 • Drive-Thru Nieuwjaarsfeest
 • Drive -Thru Kerstlunch of diner
 • Drive-Thru Kerstbioscoop
 • Hot Chocolate drive-thru
 • Kerstpakketten drive-thru

Walking drive-thru

 Natuurlijk hoef je niet persé met de auto door de drive-thru, het kan ook lopend op afstand. Zorg voor een locatie waar het droog is, bijvoorbeeld een parkeergarage, een loods of een fabriekshal. Aan het begin staat een van onze Barista’s met een heerlijke cappucino, espresso of misschien wel glühwein. Met een heerlijk drankje in de hand beginnen de medewerkers of klanten aan de walking drive-thru vol beleving. Als je van tevoren zorgt voor een juiste tijdsplanning en kleine groepen kan dit perfect coronaproof!

Zo zie je maar dat er nog genoeg mogelijkheden zijn die ook nog eens een keer gezellig en uniek zijn en zorgen voor verbinding.

kerstpakketten drive-thru

Wil je de komende maanden ook nog iets organiseren voor je medewerkers, gasten of klanten? Of wil je net als de foto hierboven je medewerkers op een veilige manier hun kerstpakket overhandigen? neem dan gerust contact met ons op via info@casabarista.nl. Wij denken heel graag met je mee om een onvergetelijk moment voor je bedrijf te organiseren.

Op naar mooie feestdagen vol gezelligheid, saamhorigheid en een lekker warm drankje, Coffee on Wheels is er klaar voor!

Koffiecatering Shell

Vrijwilligers en sponsoren van Formule 1 genieten van koffiecatering Coffee on Wheels Rotterdam

By COW Rotterdam

Wat was het een feest tijdens het Formule 1 weekend in Zandvoort. Natuurlijk wil je als Barista heel graag bij dit grootste sportevenement aanwezig zijn. Hoe mooi is het dan dat we via Selecta twee hele mooie aanvragen kregen om de koffiecatering te verzorgen.

Koffie voor de sponsoren

 Natuurlijk kan zo’n groot event niet georganiseerd worden zonder sponsoren, één hiervan was ‘Shell’. Zij ontvingen tijdens de DGP hun gasten in het ‘Shell Café’ bij Club Nautique. Aan ons de vraag om de koffiecatering te verzorgen in dit ‘Shell Café’.

Met drie van onze mobiele espressobars en in totaal zeven Barista’s hebben wij deze drie dagen hun gasten verwend met heerlijke ambachtelijke koffie, thee en de lekkere Cannoli’s.

Koffie voor de crew en vrijwilligers

Zo gaaf, het bleef niet alleen bij deze vraag want Selecta heeft ons ook gevraagd voor op het circuit zelf. Want een event kan niet zonder sponsoren maar ook niet zonder de crew en vrijwilligers.

Vanaf de woensdag  hebben wij dus ook namens Crewfood, de  crewleden en honderden vrijwilligers voorzien van koffie. Eerst in de paddock en vervolgens elders op het circuit.

Onvergetelijke dagen voor Coffee on Wheels Rotterdam en zo bijzonder om te zien wat een gigantische operatie het is om dit event te organiseren.

Eén ding is ons wel duidelijk geworden, zonder de sponsoren en de honderden vrijwilligers was dit event niet mogelijk geweest. Trots dat wij ook een heel klein steentje hebben mogen bijdragen aan dit gigantische en succesvolle event! Dit smaakt naar meer…..

Wil je de blogs, nieuws en tips van Casabarista Coffee on Wheels Rotterdam niet missen, volg ze dan op facebook LinkedIn Twitter of  Instagram.