Een nieuw jaar is aangebroken en daarom vertellen we je graag wat we in 2023 allemaal gedaan hebben én wat 2024 voor ons in petto heeft. Zo weet je meteen wat Coffee on Wheels – ook dit jaar – voor je kan betekenen.

Dag van de Zorg

Het afgelopen jaar hebben we ontzettend veel dingen gedaan, en het verzorgen van koffie in ziekenhuizen en verpleeghuizen was er daar één van. Voor het personeel welteverstaan, want op de Dag van de Zorg – soms zelfs Week van de Zorg – staan zij en hun harde werk in het zonnetje. ‘Maar elk ziekenhuis heeft toch koffie?’, denk je misschien. Dat klopt, maar het is bijzonder om te zien wat het doet om onze koffie als cadeau aan te bieden met de aandacht die de medewerkers verdienen.

Eerste werkdag

Een eerste werkdag is altijd spannend, en dat is juist waarom sommige werkgevers ervoor kiezen om die dag te verrijken met onze koffie. Het is mooi om te zien wat er op zo’n dag gebeurt: nieuwe werknemers staan ietwat onwennig bij de receptie te wachten, terwijl het bestaande personeel – dat weet dat er op deze dag goede koffie te halen valt – beneden komt. Er vindt spontaan een samensmelting plaats van oude en nieuwe werknemers, en dat op een manier die veel informeler en laagdrempeliger is dan het gebruikelijke voorstelrondje.

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024
Koffiefiets Gem Rotterdam

Open dagen

Wij staan ook regelmatig op open dagen van scholen. Nieuwe leerlingen komen net van de basisschool af en gaan naar het middelbaar onderwijs. Ze zijn nog superjong, en waar de één zich stoer gedraagt, schuilt de ander nog achter vader of moeder. Wij benaderen niet de ouders, maar juist de leerlingen door ze voorrang te geven en ze aan te spreken. We bieden niet alleen koffie aan, maar ook thee en warme chocolademelk.

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024
Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024

Promotietours

Ook werken wij mee aan promotietours, zowel in Nederland als België, waarbij bedrijven nieuwe medewerkers werven. Hiervoor gebruiken we naast onze Piaggio een Airstream-caravan (met aanpasbare branding) waarbij we op locaties staan waar de doelgroep van het bedrijf komt. Soms is dat niet één locatie, maar rijden we van plek naar plek. Goed om te weten is dat we hierbij niet alleen de koffie uitdelen; we helpen het bedrijf ook met de manier waarop ze mensen kunnen benaderen.

Infra Bel

To go-bekers

Ook een belangrijke ontwikkeling in 2023 – waar we ook in 2024 mee verdergaan – was die op het vlak van duurzaamheid. We deden kick-offs bij bedrijven om de omslag van wegwerp- naar herbruikbare bekers te introduceren en spelen ook meteen een rol in de uitleg van deze verandering.

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024

Ambachtelijk Italiaans ijs

Sinds afgelopen zomer verzorgen wij ook ijskoffie en staan we regelmatig met ambachtelijk Italiaans ijs bij kleinere klanten – bijvoorbeeld een bruiloft of de opening van iets waar ook kinderen bij betrokken zijn. Hiervoor werken wij samen met Granucci, tevens een familiebedrijf dat – net als wij – familiewaarden nastreeft.

IJskoffie gevarieerd

Onze eigen koffie

Nog een hoogtepunt van afgelopen jaar? Dat was het ontwikkelen van onze eigen koffie in samenwerking met Bas van der Stoep (Stadsbranderij Dordrecht). Sindsdien staan we altijd met onze Mergozzo koffiebonen op locatie – een boon met een smaak die we zelf gekozen hebben en die nét een tikkeltje anders is dan iedereen gewend is.

Koffie Mergozzo 4

Plannen 2024

Ook voor het nieuwe jaar hebben we weer volop mooie plannen in ’t verschiet. Allereerst gaan we werken met een zogenoemde HY coffee wagen. Oftewel: een grotere, overdekte trailer die we voor grote events kunnen inzetten. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om ons koffiegerelateerde lekkernijen, zoals croissants en broodjes, aan te laten bieden. Bovendien is deze wagen helemaal te stylen met jouw logo.

HY 3 nov 2023 Klein

Daarnaast halen we het Italiaanse ontbijt naar Nederland; we gaan werken met een croissantvuller. Italianen ontbijten vaak met een espresso of cappuccino, vergezeld door een zoete lekkernij zoals een (gevulde) croissant – en deze verzorgen wij ook. Sterker nog: we vullen de croissants ter plekke en de keuze uit vullingen is reuze: van nutella tot pistache en van crème tot bosvruchten.

Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024
Coffee on Wheels Rotterdam 2023/2024

Voor Dolci Siciliani, ons bedrijf waarmee we Italiaanse koekjes als cannoli en biscotti verzorgen, komt er een mooie samenwerking aan. In 2024 ontwikkelen we samen met Monin voor elke cannoli-smaak een speciale koffie of thee. En dat niet alleen, we bieden sinds kort ook Italiaanse roomboterkoekjes aan van La Fugascina. Kortom: genoeg lekkers om te proeven in het nieuwe jaar.

Biscotti op schaal
dolci siciliani product-6
Fugascina met monin
COW Familie

Familiebedrijf

Dit alles doen wij als familiebedrijf, met duurzame en biologische producten en met de juiste, mooie apparatuur. Coffee on Wheels bestaat al lang niet meer alleen uit Ton en Lars, want Alex en Jill draaien volle bak mee – en Monique is altijd onze ondersteunende kracht. Je kunt ervan uitgaan dat ook de extra barista’s die wij inzetten bij onze familiewaarden passen. Wij vinden: een kop koffie zetten kan iedereen leren, maar dat iedereen zich thuis voelt bij jou en de koffie, dát zit in je.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of overleggen over je ideeën? Graag denken we met je mee. We kijken uit naar een fijne samenwerking in 2024!

Team Coffee on Wheels Rotterdam