Met het voorjaar in aantocht gaan we weer een leuk jaar tegemoet, waarin wij als Coffee on Wheels Breda ons blijven onderscheiden in kwaliteit, gastheerschap en hospitality. We hebben 2023 gebruikt om te werken aan de toekomst, waarvan de resultaten nu zichtbaar zijn. We kijken daarom uit naar een fijne samenwerking.

In een tijd waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in onze maatschappij, is het belangrijk voor bedrijven om zich bewust te worden van hun impact op het milieu en actief stappen te zetten richting een duurzamere toekomst. Binnen ons bedrijf hebben we deze stap gezet door middel van onze hybride Piaggio Ape50, waarmee we niet alleen onze mobiliteit vergroten, maar ook onze ecologische voetafdruk verkleinen.

hybrid_tuktuk_piaggio_breda_barista_Danny-van-der-Kruijssen.jpg
tuktuk_ape_piaggio_bartista_roosendaal_breda_Danny van der Kruijssen

Samenwerking met een lokale brander

Sinds januari 2024 is Coffee on Wheels Breda blij met de samenwerking met Cook&Boon, een partner dat net als wij duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De opvallendste aspecten zijn, dat ze werken we met volledig duurzaam opgewekte energie doordat er op de hoge daken bijna 1.000 m2 zonnepanelen liggen. Daarnaast maken ze slim gebruik van de vrijgekomen warmte van de koffiebrander van Cook&Boon. Deze warmte wordt niet verspild, maar op een innovatieve manier ingezet: de koffiebrander wordt er weer mee voorverwarmd. Op deze manier benutten we een natuurlijke hulpbron efficiënt en verminderen hun de energiekosten, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een schonere omgeving.

pand cook_boon_breda_barista_workshop_coffee-on-wheels_Danny van der Kruijssen

We hebben Italië naar Nederland gehaald

Naast onze inzet voor duurzaamheid streven we er ook naar om een stukje Italiaanse charme naar Nederland te brengen. Dit doen we onder andere door onze ambachtelijke heerlijke Croissants, of Cornetti zoals ze in Italië genoemd worden, te vullen met verschillende verrukkelijke vullingen. Hiermee brengen we een vleugje mediterrane smaak naar de straten van Nederland samen met onze Italiaanse tuktuk’s. Onze klanten kunnen genieten van een authentieke beleving, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld.

Croissants-Smaken-Cream-vulling_lekkernij_barista_gebak_koffie_Danny van der Kruijssen
Croissants-Crema-statafel-ontbijt-koffie op locatie_tuktuk_Danny van der Kruijssen

Bekers volgens de regelwetgeving

In een tijd waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in onze maatschappij, zijn we ons bewust van de noodzaak om onze impact op het milieu te verminderen. Met de nieuwe regelgeving rond het gebruik van bekers, streven we ernaar om jou als klant bewust te maken van de keuzes en op die manier kunnen we met elkaar bijdragen aan een schonere planeet.

Bij ons kunt u kiezen uit vier verschillende beker-opties. Natuurlijk bieden we de traditionele To-Go beker aan voor doorstroom-locaties, maar de mogelijkheid: “Bring Your Own Cup” bieden we ook aan, wat sterk wordt aangemoedigd om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden.

bekers-herbruikbaar-kunstof-sup-ban_tuktuk_barista_bergen-op-zoom_koffie_Danny-van-der-Kruijssen
bekers-to-go-hartjes-bruiloft_barista_tuktuk_koffie_catering_Danny-van-der-Kruijssen

Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor het gebruik van duurzame herbruikbare bekers. Deze bekers zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar liggen ook lekker in de hand en zorgen voor een plezierige drinkervaring.

U kunt ook kiezen voor een innovatieve optie: de ‘eetbare’ beker. Deze beker is niet alleen volledig “koffie”-dicht, maar ook heerlijk om na gebruik op te peuzelen. Zo combineren we duurzaamheid met een verrukkelijke ervaring.

Met deze verschillende beker keuzes geven we onze klanten de kans om bij te dragen aan een groenere wereld, terwijl ze genieten van hun favoriete koffiedrankjes. Samen streven we naar een toekomst waarin duurzaamheid de norm is en waarin we allemaal ons steentje bijdragen aan een schonere en leefbaardere planeet op bijvoorbeeld “de dag van…..”

Ons wagenpark

Ons streven naar duurzaamheid blijkt ook uit ons diverse wagenpark. Naast onze cappuccino-kleurige TukTuk hebben we geïnvesteerd in een Hybride TukTuk waarmee we MVO kunnen ondernemen. Daarnaast hebben we een koffie bakfiets en maar liefst twee zwart-witte espressobars, een grote espresso bar. 

bar_espresso_kantoor_kleine-lift_catering_barista_Danny-van-der-Kruijssen
bar-espresso-groot-koffie op kantoor_barista_koffiecatering_Danny van der Kruijssen
Bar_Espresso-lancering_kantoor_barista_koffie_Danny-van-der-Kruijssen

Met deze ruime keuze aan koffietruck’s en koffiebars kunnen we onze koffie catering volledig afstemmen op de wensen van onze klanten, waarbij we altijd streven naar duurzame oplossingen en al onze apparatuur is NEN3140 gecertificeerd.

Toekomstvisie 2024

Coffee on Wheels is ervan overtuigd dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans biedt om te innoveren en te groeien. Door te investeren in duurzame oplossingen zoals onze hybride Piaggio Ape50 en door samen te werken met gelijkgestemde partners zoals Cook&Boon, streven we naar een toekomst waarin ondernemen hand in hand gaat met respect voor de planeet. 

piaggio_buiten_tuktuk_koffietruck_koffie_barista_Danny van der Kruijssen
ape50_brabantse-delta_zelfvoorzienend_zonder-stroom_tuktuk_koffie-op-locatie_Danny-van-der-Kruijssen

Met elke kop koffie die we bereiden, de gevulde croissant die we serveren en elke kilometer die we rijden, zetten we een stap in de richting van een groenere en leefbaardere wereld voor toekomstige generaties. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je overleggen welke ideeën er mogelijk zijn? We denken graag met je mee. Het team van Coffee on Wheels Breda kijken uit naar een fijne samenwerking in 2024 en tot in de verre toekomst.